Miyazawa Benelux Miyazawa Benelux
Muziekinstrumenten DEP b.v.b.a.
Generaal Lemanstraat 48
2600 Berchem - Antwerpen
België

telefoon dep bvba +32 (0)3.230.03.89
fax dep bvba +32 (0)3.230.03.89
e-mail dep bvba miyazawa@dep.be

Pierre-Yves Artaud

PIERRE-YVES ARTAUD
 
Pierre-Yves Artaud behaalde een Eerste prijs voor dwarsfluit en een Eerste prijs voor kamermuziek aan het Conservatorium van Parijs. PIERRE-YVES ARTAUD is over de gehele wereld opgetreden als solist en met ensembles zoals het Trio à Cordes de Parijs en Arditti Quartet. Hij heeft ook met vele wereldberoemde orkesten gespeeld onder leiding van P. Boulez, P. Eotvos, J.C. Casadesus, A. Tamayo, A. Louvier en L. Foster Hij heeft ook vele jaren deel uitgemaakt van het Ensemble 2e2m zowel als solist en als Artistiek Directeur.
 
Als Professor fluit aan het Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris, heeft hij verscheidene onderwijsmethodes en verhandelingen gecompileerd. In Taiwan, Japan ( Èlisabeth University of Music in Hiroshima,  Akiyoshidai festival), Korea, Groot-Brittannië, Spanje, Italië, Portugal en Duitsland heeft hij talrijke masterclasses georganiseerd Hij heeft meegewerkt aan belangrijk onderzoek, in het bijzonder bij Ircam in Parijs waar hij verantwoordelijk was voor de Instrumental Research Workshop onder P. Boulez van 1981 tot 1985.
 
Als uitvoerder, leraar en op het gebied van onderzoek, heeft Pierre-Yves Artaud een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de kunst van fluitspelen, zowel voor de interpretatie van klassieke muziek als voor de creatie van moderne muziek. Veel componisten schrijven speciaal voor hem.
 
Professor Artaud ontving de Grand Prix voor de interpretatie van Franse eigentijdse muziek door Sacem (1982) De Prix Charles Cros voor de Artaud/Ferneyhough- opname (1983), de Grand Prix de l'Académie du Disque Français (1984). De Prix Charles Crox (1985) voor de Artaud/Taïra- opname en de Japanse Grand Prix voor de Hosokawa opname. Hij en Takemitsu delen het voorzitterschap van het Frans-Japanse Festival van Tokio voor Eigentijdse Muziek.
 

Pierre Yves Artaud bespeelt een MIYAZAWA fluit:
Type II 24 K RH: 24 Karaat massief goud

 


<< Artiesten overzicht