Miyazawa Benelux Miyazawa Benelux
Muziekinstrumenten DEP b.v.b.a.
Generaal Lemanstraat 48
2600 Berchem - Antwerpen
België

telefoon dep bvba +32 (0)3.230.03.89
fax dep bvba +32 (0)3.230.03.89
e-mail dep bvba miyazawa@dep.be

Mihi Kim

Mihi Kim, fluit en piccolo
Mihi Kim werd geboren in Séoul, Zuid Korea. Toen ze 10 jaar was begon ze fluit te spelen. De beroemde fluitist Alain Marion ontdekte haar tijdens een concertreis in Korea. Toe ze 15 jaar was besliste zij om in Europa verder te studeren. Zij studeerde aan de Ecole Nationale de Musique de Meudon, aan het Conservatoire Nationale de Musique de Paris, en aan de Hochschule für Musik in Keulen en in Munchen waar zij een hoger diploma en een Meester diploma behaalde. Daarna volgde ze nog een vervolmaking cursus.(CNSMDP)
 
In 1998 werd zij in Parijs laureaat van het 5° Concours international de flûte “Jean-Pierre Rampal”. In 2000 won ze de internationale wedstrijd van Bayreuth.
 
Naast haar activiteiten als jonge soliste behaalde ze in 2001 het Certificat d’aptitude de professeur de flûte aan het CNSMDP als eerste en enige buiten-Europese studente. Aanhangster van nieuwe technologieën creëerde zij een CD-ROM voor fluitonderricht“ Fluting up!” en “Fluting Up! LS” in 6 talen die wereldwijd wordt verspreid.
 
Sinds haar aankomst in Frankrijk heeft zij meer dan 200 concerten op haar actief. In Parijs (Cité de la Musique, Salle Gaveau, SalleCortot, Théâtre des Champs-Elysées…) en overal in Frankrijk. Talrijke concertreizen vullen haar agenda, Duitsland, Korea, Taiwan, Servië, Japan, Slovenië en Italië en er zijn plannen voor de Verenigde Staten, Indonesië, Engeland en Chili. Haar activiteiten als concertist worden aangevuld met een pedagogische carrière –thematische Master Classen. Dank zij haar kosmopolitische instelling en de beheersing van 6 talen worden haar Concert conférences zeer gewaardeerd door het buitenlandse publiek.
 
Ze heeft ook talrijke keren meegewerkt aan Radio uitzendingen in Frankrijk (France Musique et Radio classique) en in het buitenland.
 
In samenwerking met de componist Régis Campo maakte zij 2 CD opnamen: “Autoportraits” (Mandale/Harmonia Mundi) en “Pop arts” (Aeon/Harmonia Mundi). Een derde CD met werken voor fluit en piano uit het begin van de 20° eeuw en een CD met Barok muziek voor piccolo zijn verschenen eind 2006.

Mihi Kim bespeelt een platina 900/000 Miyazawa fluit Brögger System

 mihi.kim@hotmail.com

 


<< Artiesten overzicht