Miyazawa Benelux Miyazawa Benelux
Muziekinstrumenten DEP b.v.b.a.
Generaal Lemanstraat 48
2600 Berchem - Antwerpen
België

telefoon dep bvba +32 (0)3.230.03.89
fax dep bvba +32 (0)3.230.03.89
e-mail dep bvba miyazawa@dep.be

St. Petersburg Philharmonic

HET FILHARMONISCH ORKEST VAN SINT PETERSBURG
 
“Het Filharmonisch Orkest van St. Petersburg is ongelooflijk door zijn volledigheid, buitenwoon evenwichtige groepen, drie dimensioneel geluid, enthousiaste uitvoering, die enkel kunnen vergeleken worden met zijn meesterlijk kwaliteiten vergeleken.“
L'Arena
 
Het Filharmonisch Orkest van St. Petersburg geleid door Yuri Temirkanov, wordt beschouwd als een van de beste en eerbiedwaardige orkesten van de wereld. De Oratoria en de symfonische werken van Handel, Haydn, Mozart en Beethoven kregen hun Russische premières in het Stadhuis dat door de concertvereniging werd gehuurd. Ze zijn gevestigd aan de belangrijkste hoofdstraat van de stad, Nevsky Prospekt. Het trefpunt is nu de Kleine Zaal van de St. Petersburg Filharmonie. Één van de belangrijkste gebeurtenissen in de geschiedenis van deze zaal was de première van de Missa Solemnis van Beethoven op 26 maart, 1824.
 
In 1830, was de bouw klaar van de Grote Zaal van de St. Petersburg Filharmonie, in het centrum van St. Petersburg. Rond het midden van de negentiende eeuw, was de zaal het centrum van het muzikale leven in St. Petersburg geworden. Franz Liszt, Richard Wagner, Hector Berlioz, Gustav Mahler en Richard Strauss allen verschenen op zijn stadium. Bovendien, werden premières van vele werken van de beroemdste Russische componisten, Modest Mussorgsky, Alexander Borodin, Nikolai Rimsky-Korsakov, Alexander Glazunov, Sergei Rachmaninov, Alexander Scriabin- uitgevoerd. Negen dagen vóór zijn dood, in oktober, 1893, leidde Tchaikovsky de première van zijn Zesde Symfonie (Pathetique). Onder het publiek was elfjarige Igor Stravinsky.
 
De lijst van gastdirigenten die het Orkest hebben geleid bevat veel leidende figuren uit de klassieke muziekwereld van de 20ste eeuw. De Russische componisten Dmitri Shostakovich en Sergei Prokofiev werkten met het Filharmonisch Orkest samen dat hun werken herhaalde malen voor het eerst uitvoerden. In 1938, werd Yevgeny Mravinsky benoemd tot chef dirigent van het Orkest, een post die hij meer dan vijftig jaar tot zijn dood in januari 1988 heeft gehouden. Yuri Temirkanov volgde in 1988 Maestro Mravinsky op als Muziekdirecteur en chef dirigent.
 


<< Artiesten overzicht