Miyazawa Benelux Miyazawa Benelux
Muziekinstrumenten DEP b.v.b.a.
Generaal Lemanstraat 48
2600 Berchem - Antwerpen
België

telefoon dep bvba +32 (0)3.230.03.89
fax dep bvba +32 (0)3.230.03.89
e-mail dep bvba miyazawa@dep.be

Clare Southworth

CLARE SOUTHWORTH
G.R.N.C.M. P.P.R.N.C.M.
Clare geniet van een zeer succesvolle en gevarieerde carrière als uitvoerder, leraar en auteur, en is een bekend figuur op de Internationale fluitscène. Claire’s vele prijzen omvatten de Internationale Eerste Prijs van America’s National Flute Association Competition, en de Prijs van de Madeira International Flute Competition. Haar studie werd afgerond aan het Royal Northern College of Music. Haar inspiratie voor uitvoeringen komt van de vele masterclasses bij Geoffrey Gilbert, William Bennett, Marcel Moyse, Peter Lucas Graf, Aurel Nicolet, Jean-pierre Rampal en James Galway  waar zij aan deelgenomen heeft
 
Clare was vroeger 1° fluit solo bij Aquarius waarmee zij verscheidene commerciële opnamen maakte, en heeft met vele belangrijke orkesten gewerkt, zoals het London Symphony Orchestra, Philharmonia, Halle and ECO. Ze verschijnt regelmatig op radio en televisie en zij heeft twee succesvolle CD’s, Sonatas and Classic Touch. Haar recentste opname is voor het Flutewise Project, met een Engels programma. Zij wordt veel gevraagd als uitvoerder en om Masterclasses te geven. Ze krijgt regelmatig uitnodigingen om in Europa, Amerika en voor Internationale Fluit Festivals te spelen.
 
Clare wordt gezien als één van de belangrijke fluitleraren van het Verenigd Koninkrijk. Zij was gedurende 17 jaar Professor Fluit aan het Royal Northern College of Music. Zij is nu Professor fluit aan de Royal Academy of Music in London. Clare heeft altijd veel contact met jonge musici gehad, door vele jaren les te geven aan de RNCM Junior school en de Muziekschool van Chetham. Zij onderwijst nu ook op de Purcell School. Haar boeken “Flute Aerobics“, “Light Aerobics“ en “Sequentials” zijn best-sellers. Zij is „mentor“ voor de Professionele de ontwikkelingscursus van ABRSM voor leraren en heeft cursuswerk geschreven voor de MTTP cursus voor de leraarsopleiding aan de Reading University. Al 14 jaar leidt zij haar eigen zomercursus.
 

Clare Southworth bespeelt een MIYAZAWA fluit:
BR Type II PL 900 R: Platina met 14 Karaat massef gouden mechaniek met Brögger System™<< Artiesten overzicht