Miyazawa Benelux Miyazawa Benelux
Muziekinstrumenten DEP b.v.b.a.
Generaal Lemanstraat 48
2600 Berchem - Antwerpen
België

telefoon dep bvba +32 (0)3.230.03.89
fax dep bvba +32 (0)3.230.03.89
e-mail dep bvba miyazawa@dep.be

Christian Plouvier

Christian Plouvier, geboren in Antwerpen, vatte zijn muziekopleiding aan op tienjarige leeftijd aan de Rijksmuziekacademie Schaarbeek met R.Van den Berghe.
Hij won de Regeringsmedaille en werd laureaat van de wedstrijd voor de jeugd "Pro Civitate" in 1975.
Op 19-jarige leeftijd studeerde hij af op het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium Antwerpen in de klas van V. Muylaert (Notenleer, Fluit, Kamermuziek, Pedagogie, Piano en directie). Daarna werkte hij als freelance fluitist bij verschillende orkesten. In 1976 werd hij leraar Fluit en Kamermuziek aan de Muziekacademie van Merksem.
Na zijn opleiding aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Antwerpen zette hij zijn studie voort bij Alain Marion en Jean-Pierre Rampal, waar hij de traditie van de grote Franse Fluit School leerde.
Als fluitist en piccolo werkt hij freelance bij het Antwerps Operaorkest en bij verschillende Belgische symfonische en kamerorkesten (Nationaal, BRT). Hij nam verschillende Cd's op met het "Bellerophone Orkest" een gereputeerd Belgisch ensemble dat de top van de Belgische musici samenbrengt.
Zijn repertorium en bezettingen zijn zeer uitgebreid. Hij is altijd geïnteresseerd om zijn muzikale ervaringen te diversifiëren. Daarom wisselt hij van Bach tot Piazzolla, Schubert, Mozart en Takemitsu en zelfs jazz standards op een fantasierijke manier.
Zijn repertoire is zeer eclectisch aangezien hij of met piano, harp, klavecimbel, gitaar of met een houtblaas ensemble optreed.
In augustus 2003 trad hij als gast op in de "National Flutist Convention" in Fukuoka, een groots tweejaarlijks evenement dat alle prominente, professionele Japanse en internationale fluitisten bij elkaar brengt. In juli 2003, 2004 en 2005 gaf hij een "Masterclass" voor jonge professionele studenten in Iijima City (Nagano district) maar ook in Osaka (Flander Center).
In 2005 heeft hij zijn eigen platen label gesticht, Laura-Chan Records" en twee Cd's uitgebracht: "FLUTISSIMO", een klassieke plaat met de Japanse pianiste Eri Tsuchiya, en "BEYOND BORDERS", een jazz CD met de Amerikaanse componistpianist Bruce Stark.
Hij is de eerste buitenlandse fluitist ooit die in de boeddhistische tempel Tokei-Ji heeft mogen optreden, een unieke ervaring in een magisch kader.
Tijdens de Wereld Expo 2005 in Aichi werd hij uitgenodigd om op de Belgische Nationale Dag op te treden in de grote Expo Dome, in bijzijn van Prins Filip, Prins en Prinses Hitachi van Japan, een delegatie businessmensen onder leiding van Minister Verwilghen en een publiek van 3.000 mensen. Hij heeft toen een eigen arrangement met de traditionele koto (K. Nakagawa) gebracht van "Ne me quitte pas" van J. Brel en "Haru no Umi", een vermaarde Japanse compositie van M. Miyagi. Dit was een wereld premi�re en werd ook op NHK (Nippon Television) uitgezonden.
In oktober 2005 werd hij op het Conservatorium van Shanghai uitgenodigd om er een Meestercursus te geven met groot succes.
Discografie:
Concertos with wind orchestra (Poulenc, Francaix, Ibert) by Bellerophon Wind Orchestra with A.De Groote, piano & V. Spanoghe, cello Classic Talent dom 291048
:Romance à Vienne live recording by "The Belle-Epoque Orchestra" (cond. Wim Brabants) Virgo 992011
Christian Plouvier bespeelt een 9 Karaat gouden Miyazawa fluit met 9 Karaat gouden kopstuk MZ 3B en een alt fluit model Atelier II
Contact:
Homepage: http://www.christian-plouvier.com
E-Mail: info@christian-plouvier.com
Concert schedule: http://christian-plouvier.blogspot.com/


<< Artiesten overzicht