Miyazawa Benelux Miyazawa Benelux
Muziekinstrumenten DEP b.v.b.a.
Generaal Lemanstraat 48
2600 Berchem - Antwerpen
België

telefoon dep bvba +32 (0)3.230.03.89
fax dep bvba +32 (0)3.230.03.89
e-mail dep bvba miyazawa@dep.be

Michelle LaPorte

MICHELLE LAPORTE
 
„Één van de primaire doelstellingen van alle musici is om een instrument te bespelen dat werkelijk een verlenging van hun ziel is. De Fluiten van Miyazawa hebben me niet alleen geholpen om mijn gevoelens uit te drukken maar ook in mijn eindeloze reis naar muzikale groei en persoonlijke ontdekking. Ik ben enorm trots om als artiest op een Miyazawa te spelen!“
 
MICHELLE LAPORTE is succesvol fluitist en een medeoprichter van het multi prijzen winnende fluit en gitaar ensemble, Serenade. Met gitarist Gerry Saulter, heeft Mevr. LaPorte geconcerteerd in heel de Verenigde Staten, Puerto Rico en Europa. Serenade heeft vaak gespeeld voor uitverkochte zalen van Carnegie’s Weill Recital Hall en Merkin Concert Hall in New York. Na het ontvangen van hoogste kritieke toejuiching voor hun debuutconcert in New York als winnaars van de Artists International 1997-98 Special Presentation Award. , Ontving Serenade de Alumni Winners Award in Chamber Music gevolgd door verschillende Outstanding Alumni Winners Awards voor kamer muziek van Artists International. Serenade heeft ook deelgenomen aan de prestigieuze Aranjuez Concert Serie in NYC verschenen en een professionele goedkeuring van de Aranjuez organisatie ontvangen. Andere recente concerten waren in Museo de Arte de Puerto Rico in San Juan, Long Island University, NYU, WSHU openbare radio en NY Arts Councils of Islip, Brookhaven, Huntington en Port Jefferson. Voor hun opnamen werd Serenade een toelage toegekend van de Contemporary Record Society Competition.
 
Naast concerten met Serenade heeft Mevr. LaPorte ook talrijke solo concerten, kamermuziek concerten, muzikale theaterproducties en met orkesten gespeeld. Haar optredens in Staller Center in NY
 
Michelle LaPorte is Professor Fluit en Coördinator voor de houtblazers aan het Five Towns College in New York. Bovendien handhaaft zij een gewaardeerde privé onderwijsstudio en is assistent fluit docent aan het Suffolk County Community College op Long Island. Voor haar toewijding aan hoger onderwijs werd Mevr. LaPorte in Who is Who van de Amerikaanse Leraren in 2004 geëerd.
 
Mevr. LaPorte is lid van de National Flute Association, Chamber Music America, de New York Flute Club, de Suffolk County Music Educators Association en was lid van de beheerraad van de Long Island Flute Club.
 
Michelle LaPorte behaalde een Master of Arts in Music diploma van de Long Island University, C.W. Post Campus en heeft een B.A. in Music Performance van de State University of New York. Haar belangrijkste leraar was Samuel Baron. Zij heeft ook masterclasses met Jean-pierre Rampal, Jeanne Baxtresser, Robert Dick, Michel Debost en Keith Underwood gevolgd.


<< Artiesten overzicht