Miyazawa Benelux Miyazawa Benelux
Muziekinstrumenten DEP b.v.b.a.
Generaal Lemanstraat 48
2600 Berchem - Antwerpen
België

telefoon dep bvba +32 (0)3.230.03.89
fax dep bvba +32 (0)3.230.03.89
e-mail dep bvba miyazawa@dep.be

Cathy Collinge Herrera

CATHY COLLINGE HERRERA geniet van een internationale carrière als concert artiest, orkest fluitiste en fluitprofessor. Zij is veel opgetreden in Midden- en Zuid-Amerika, Australië, Engeland en Noord-Amerika, en doceert aan de Valparaiso University. Dr. Herrera doceerde eerder aan de Western Australian Academy of Performing Arts Conservatorium, het Conservatorio Nacional de Peru, University of Northern Iowa en aan het Luther College.
 
In 1986 stichtte zij de Festivales Internacionales de Flautistas en was zij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van fluitfestivals in Zuid-Amerika .
Tijdens haar ambtstermijn van twee jaar als 1° fluit in het Orquesta Sinfonica Nacional in Peru onderzocht. Dr. Herrera inheemse muziek.
 
Dr. Herrera heeft solo werken voor fluit, kamerensembles en concertos gecreëerd naast het publiceren van haar eigen composities en arrangementen. Zij heeft ook artikelen geschreven voor Flute Forum magazine en is een medewerkster aan de nieuwe Garland Encyclopedia of World Music.  Zij heeft diploma’s van de University of Northern Iowa, University of Wisconsin-Madison en een D.M. en World Music Certificate van de Florida State University.Haar belangrijkste leraren waren Jerrold Pritchard, Robert Cole en Charles DeLaney.
 


<< Artiesten overzicht