Miyazawa Benelux Miyazawa Benelux
Muziekinstrumenten DEP b.v.b.a.
Generaal Lemanstraat 48
2600 Berchem - Antwerpen
België

telefoon dep bvba +32 (0)3.230.03.89
fax dep bvba +32 (0)3.230.03.89
e-mail dep bvba miyazawa@dep.be

Antonio Guimarāes

Dr. ANTONIO GUIMARĀES is de nieuwe professor fluit aan de Universiteit van de Staat van Minas Gerais in Belo Horizonte, Brazilië. Een talentvolle fluitist die vele jaren in Noord en Zuid-Amerika heeft opgetreden. Dr. Guimarāes is als lid en succesvol solist met talrijke ensembles zoals de Center for New Music en het La Fosse Baroque Ensemble opgetreden. Hij was ook 1ste fluit van de Dubuque Symphony en 2de fluit van het Minas Gerais Symphony Orchestra Brazil.
Antonio Guimarāes heeft vele prijzen gewonnen met inbegrip van eerste prijzen voor Concerto en Kamermuziek wedstrijden aan Minas Gerais, tweede prijs in de Young Soloist Competition in Pracicaba Brazil en een doctoraat titel.
Een toegewijde onderzoeker en opvoeder, Dr. Guimarāes heeft onder zijn geschreven werken een studie over Braziliaanse componist Osvaldo Lacerda gepubliceerd. Bovendien geeft hij cursussen in de Psychologie van een uitvoering en Pedagogy met de nadruk op een betere uitvoering
Antonio Guimarāes behaalde zijn DMA als Fluitist aan de Universiteit van Iowa waar hij bij Tadeu Coelho en Robert Dick studeerde. Andere leraren waren Arthur Andrés, Antonio Carrasqueira, Odette Ernext Dias, Keith Underwood, Julius Baker en Mark Sparks.
Dr. Guimarāes bespeelt een Miyazawa Type II GS met een 14 karaat gouden kopstuk.
Antonio Guimarāes
antonioflute@yahoo.com


<< Artiesten overzicht