Miyazawa Benelux Miyazawa Benelux
Muziekinstrumenten DEP b.v.b.a.
Generaal Lemanstraat 48
2600 Berchem - Antwerpen
België

telefoon dep bvba +32 (0)3.230.03.89
fax dep bvba +32 (0)3.230.03.89
e-mail dep bvba miyazawa@dep.be

Janette Erickson

JANETTE ERICKSON is sinds 1978 Fluit Solo van het Filharmonisch Orkest van Fresno, Zij is stichtster/fluitiste van Moment Musical een kamermuziek ensemble. Zeer gezocht voor haar „zeer expressieve en mooie toon,“ Mevr. Erickson neemt aan een grote verscheidenheid van muzikale activiteiten deel met inbegrip van het doceren, dirigeren en publiceren.
 
Aan de Fresno Pacific University, instrueert Mevr. Erickson een fluitkoor „Flautas Pacifica,“ van privé fluitstudenten. In 1998 stichtte zij het International Flute Choir Festival van Fresno Pacific University. Dit Festival wordt jaarlijks in Februari gehouden. Informatie over dit festival kan op www.flutechoirfestival.com worden gevonden
 
Erickson handhaaft een grote huisstudio voor privé fluitstudenten. Als dirigent van „Les Flûtes Enchantees,“ een uitgebreid fluitkoor, leidde zij het ensemble op hun eerste CD in 1996. Haar primaire leraar directie was Nicola Lacovetti. Zij heeft ook een muziekuitgeverij en publiceert de Russell S. Howland Flute Choir Library. Bibliotheek uit. De eerste Drie Stukken kregen de hoogste waardering van de National Flute Associaton in 1995. Tien van deze gepubliceerde stukken werden gedirigeerd door Erickson op de 2005 National Flute Convention in San Diego.
.
Mevr. Erickson behaalde haar diploma’s voor fluit en Muziektheorie aan de CSU Fresno. Zij heeft piano gestudeerd bij de bekende Ena Bronstein. Erickson heeft bij Doriot A. Dwyer aan het Tanglewood Institute, bij Walfrid Kujala aan de Northwestern University gestudeerd en verscheidene zomercursussen gevold bij Julius Baker. Haar voornaamste privé fluitleraren waren Frank Langone, Russell S. Howland en Lloyd Gowen (S.F.Symphony).


<< Artiesten overzicht