Miyazawa Benelux Miyazawa Benelux
Muziekinstrumenten DEP b.v.b.a.
Generaal Lemanstraat 48
2600 Berchem - Antwerpen
België

telefoon dep bvba +32 (0)3.230.03.89
fax dep bvba +32 (0)3.230.03.89
e-mail dep bvba miyazawa@dep.be

Moshe Aron Epstein

MOSHE ARON EPSTEIN combineert een solo en kamermuziek carrière met de taak van Professor Fluit aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg, waar hij sinds 1999 docent is. Als solist speelt hij met talrijke orkesten zoals de Berliner Symfonieker, het Symmfonisch Radio Orkest van Ljubljana, Ensemble Concerto Grosso Frankfurt a.m., Jeruzalem Cameratta, het kamerorkest van Israël Kibbutzim, de Mendelssohn Players-Berlin en de Hamburger Concertone. Hij werd uitgenodigd om op de muziekfestivals van Bregenz en Hopfgarten in Oostenrijk te spelen. Bach a Bartok“ - Italië, Kfar-Blum - Israël, Festspiele Berlin, Mozart Festspiele in Schwetzingen, Schloss-Kirche concerten in Mannheim, op de festivals van de Engelse, Sloveense, Duitse en Amerikaanse Flute Societies en meer.
 
Mr. Epstein geeft over heel de wereld masterclasses die druk worden bezocht. (V.S., Japan, Duitsland, Frankrijk, Slovenië, Moldavië, Italië, Estland en Israël). In 2002 richtte hij het Gabriel Trio op met Bettina Pahn (soprano) en Wolfgang Zerer (orgel en klavecimbel.) In 2003, richtte hij met zijn vrienden Gilad Karni (alt viool) en Mojca Zlobko (harp) het Trio ISLO op.
 
Moshe Aron Epstein begon fluit te spelen in 1960 op de leeftijd van 8. Hij studeerde bij Dr. Uri Toeplitz aan de Rubin Muziekacademie van Tel Aviv fluit, orkest en koor directie en muziektheorie. Hij behaalde in 1975 „magna cum laude” diploma, en een jaar later het Artist Diploma. Gedurende al die jaren, kreeg hij beurzen van de America-Israël Cultural Foundation.
 
Na het behalen van de eerste prijs op de fluitwedstrijd van de Muziek Academie van Tel Aviv, heeft Mr. Epstein bij Marcel Moyse in Zwitserland gestudeerd en later als gast van de Artist-Home Boswil bij Aurèle Nicolet.
 
In 1981 keerde hij terug naar Israël en werd solo fluitist bij de Israël Sinfonietta. waarmee hij als solist speelde op talrijke abonnementsconcerten en op het Festival van Israël. Daarna volgden reizen naar Duitsland, België, Zwitserland, Spanje en Frankrijk.
 
In hetzelfde jaar werd Prof. Epstein hoofd van de blaasinstrumenten afdeling van de Jerusalem Rubin Academy of Music and Dance, voorzitter van het Orchestra Instrument Department en deken van de faculteit van Performing Arts. Hij ook was muziekdirecteur en dirigent van het kamerorkest van de Academie (1986-1999).
 
Tot hij in Hamburg aankwam was Mr. Epstein ook actief dirigent. De orkesten waarmee hij gewerkt heeft zijn het Kamerorkest van Israël, Israël Sinfonietta, het Kamerorkest van Israël Kibbutzim, het Symfonisch Orkest van Tel Aviv en anderen. Van 1992 tot 1995, leidde hij de Kamermuziekconcerten in het Auditorium van het Ted en Lin Arison Israël Conservatorium in Tel Aviv.
 
Een CD met Mr.A.Epstein en Christian von Blohn (orgel) met werken van J.S. en C.P.E.Bach verscheen in 1991. Zijn studieboek „Mind your Fingers” werd uitgegeven bij Zimmermann Edition in maart 1999. “Mind your Sound” en ”Mind your Repertoire“ zullen in de nabije toekomst worden uitgegeven.
 

Moshe Aron Epstein bespeelt een MIYAZAWA fluit:
Type II-PL900 RH: Platina met 14 Karaat massief gouden mechaniek << Artiesten overzicht