Miyazawa Benelux Miyazawa Benelux
Muziekinstrumenten DEP b.v.b.a.
Generaal Lemanstraat 48
2600 Berchem - Antwerpen
België

telefoon dep bvba +32 (0)3.230.03.89
fax dep bvba +32 (0)3.230.03.89
e-mail dep bvba miyazawa@dep.be

Patricia Davila

PATRICIA DAVILA
 
„ zij is een schitterende, lieve en technisch volmaakte fluitiste’…“
De New York Times
 
„ UpTown Flutes verdient speciale aandacht want ze zijn van het hoogste niveau en enig…… één van de beste groepen die ik in jaren heb gehoord…toonden de spelers indrukwekkende oren voor de stemming
New York Concert Review
 
„Mej. Davila speelde zeer overtuigend, een zuivere, pure toon en een fijn gevoel voor frasering. Zij is een eerste klas fluitiste”
Banner Bennington
 
„zij heeft een pure toon… haar intonatie is perfect en zij beheerst haar instrument volledig. Mej. Davila speelt bevallig, gevoelig en met  superieur muzikaal vakmanschap…“
Manchester Journal
 
PATRICIA DAVILA, een succesvolle kamermusicus, is een actieve freelance fluitiste in New York. Zij speelt met verscheidene kamerensembles en orkesten zoals Wayne Chamber Orchestra en the North Jersey Philharmonic. Mej. Davila is stichtend lid van UpTown Flutes, een innovatief fluitensemble van de Drew University, Madison, NJ (USA) Zij wonnen in 2002 de Artist International Competition. Hun uitverkocht concert in Carnegi’s Weill Recital Hall was zeer succesvol evenals hun concert op het National Flutes Association International Convention in Washington D.C. Hun nieuwste CD “UpTown Flutes” is onlangs verschenen.
Mej. Davila is ook 2 maal winnaar van Artists International en had de eer om fluit soliste te zijn bij het Pauselijk bezoek aan het Giants Stadiun in oktober 1995. Zij is een leidster voor de New Jersey Flute Choir Day en co-director van de NJ Flute Society in Drew. Zij maakte haar kritisch toegejuicht Debuut in Cami Hall (New York) in 1985 en is bij vele gelegenheden in Carnegie Hall opgetreden.
Samen met de beroemde harpiste Elaine Christy, heeft Mej. Davila een CD getiteld „Enchanted Love“ opgenomen. Mej. Davila heeft „Kokopeli“ van Katherine Hoover in New Jersey gecreëerd en verscheidene werken die voor haar door de bekende Amerikaanse componist Richard Lane werden geschreven.  Mej. Davila heeft als solist opgetreden voor de National Flute Association en won een Eerste Prijs in de North Jersey Philharmonic Concerto Competition. Zij heeft een diploma de Hartt School of Music waar zij bij John Wion studeerde. Zij volgde masterklassen bij Jean-Pierre Rampal, Thomas Nyfenger, Robert Stallman, Trevor Wye, Jeanne Baxtresser en Michael Parloff. Mej. Davila is docente aan het Rockland Conservatory of Music en heeft daarnaast een volle uurrooster met privé studenten.
 
Patricia Davila bespeelt een MIYAZAWA fluit:Type I-SS RH: Massief zilver


<< Artiesten overzicht