Miyazawa Benelux Miyazawa Benelux
Muziekinstrumenten DEP b.v.b.a.
Generaal Lemanstraat 48
2600 Berchem - Antwerpen
België

telefoon dep bvba +32 (0)3.230.03.89
fax dep bvba +32 (0)3.230.03.89
e-mail dep bvba miyazawa@dep.be

Ian Clarke

IAN CLARKE
 
„overweldigende prestaties door fluitist componist Ian Clarke….een ware meester van zijn kunst“ - British Flute Society
 
“Zoom Tube is een verbazingwekkend stuk. …. Ian’s genie ligt in zijn capaciteit om ingewikkelde fluittechnieken op een bepaalde manier te verwerken, zeer krachtig, natuurlijk en muzikaal toegankelijk
- van programmanota's door Wissam Boustany
 
IAN CLARKE is een fluitist/ componist die de laatste jaren een reputatie als één van UK's meest innovatieve fluitisten heeft opgebouwd.
 
Ian schitterde op het Gala avondconcert van de National Flute Association International Flute Convention (2005) en was daarvoor al gast solist op de NFA’s 2001 Convention. Hij is ook opgetreden als gast solist voor de British Flute Society en de Third International Flute Convention in Manchester als een “renowned artist” op het 20Th Century flute day in 2001. Naast allerlei werk voor kamermuziek wordt Ian regelmatig gevraagd om workshops voor „Flutewise“ te leiden en talrijke andere fluit gebeurtenissen in het Verenigd Koninkrijk. Waaronder veel van de UK’s belangrijkste fluitcursussen. Hij werd ook gevraagd om masterclasses  te geven bij William Bennett’s International Flute Course en verschijnt regelmatig als gastleraar bij Just Flutes’ Woldingham International Summer School geleid door Clare Southworth
.
Ian’s composities gaan van humoristisch tot etherisch en van op zicht leesbaar tot absoluut niet op zicht leesbaar. Hij gebruikt vaak reeksen ingewikkelde technieken waarbij hij erin slaagt om deze op een uniek toegankelijke manier te combineren. Zijn groeiende lijst publicaties zoals: Zoom Tube, Orange Dawn, The Great Train Race en Hypnosis worden als de opwindendste repertoire stukken van vandaag beschouwd en worden internationaal toegejuicht door professionele uitvoerders, leraren en studenten. Zoom tube werd geselecteerd als opgelegd stuk voor de NFA’s Young Artist Competition opgenomen auditie.
 
Ian studeerde bij Simon Hunt, Averil Williams en Kate Lukas aan de Guildhall School of Music, Londen. Gelijktijdig studeerde hij wiskunde aan het Imperial College, London waar hij een eervol diploma behaalde. Ian werd in 2000 verzocht om lid te worden van de Guildhall professiorial flute staff.
 
Ian werkt nauw samen met musicus/componist Simon Painter. Zij schrijven en spelen muziek voor film & televisie onder de naam van Diva Music met talrijke opnamen en toepassingen van Microsoft tot Oprah Winfrey.
 
Ian zijn zeer succesvolle CD getiteld „within…’ verscheen in 2005, Zijn muziek is verkrijgbaar op de Just Flutes Edition.
 

Ian Clarke bespeelt een MIYAZAWA fluit:
Type II: GS RH: Goud + zilver legering<< Artiesten overzicht