Miyazawa Benelux Miyazawa Benelux
Muziekinstrumenten DEP b.v.b.a.
Generaal Lemanstraat 48
2600 Berchem - Antwerpen
België

telefoon dep bvba +32 (0)3.230.03.89
fax dep bvba +32 (0)3.230.03.89
e-mail dep bvba miyazawa@dep.be

Torkil Bye

TORKIL BYE
Is bekend voor zijn lieve, rijkelijk genuanceerd toon en zijn expressieve uitvoering. Hij is eerste fluit van het internationaal succesvol Filharmonisch Orkest van Oslo. Hij heeft ook 1° fluit gespeeld het Symfonisch orkest van San Antonio, het Orkest van de Symfonie van Bergen en het Orkest van de Noorse Opera. Mr. Bye is momenteel professor aan de Academie van Muziek in Noorwegen en was daarvoor professor aan de Universiteit van Texas in Austin.
 
Mr. Bye is gezocht als solist van wereldklasse en heeft veel gereisd in Europa, Japan en Noord-Amerika. Hij heeft deelgenomen aan de National Flute Association’s conventions als solist, als jury lid voor de Young Artist Competition en heeft masterclasses geleid.
Torkil Bye heeft vele prijzen gewonnen waaronder 2 maal de Princess Astrid Competition (voor Scandinavische houtblazers), prijs. Zijn opname van het Fluit Kwartet K 285 van Mozart voor EMI Noorwegen won de Spelemanns Pris, het Noorse equivalent van de Grammy Awards voor de beste klassieke productie van het jaar. Zijn belangrijkste leraren zijn: Andre Jaunet, Julius Baker en Jean-Pierre Rampal.
 

Torkil Bye bespeelt een MIYAZAWA fluit:
Type II-14 K RH: 14 Karaat massief goud << Artiesten overzicht